Tanssi-liiketerapia

Kuva: Mari Hyttinen

TANSSI-LIIKETERAPIA

Tanssi-liiketerapeutti, rat.kes. työnohjaajaopiskelija Asta Lehtimäki
– Yksilövastaanotto GL Salongilla, Satakunnankatu 28 B
– Lyhyt- ja pitkäkestoista terapiaa tai työnohjausta naisille kaikissa elämätilanteissa.
– Kysy myös keho-mieli -luentoja, toiminnallisia, traumainformoituja menetelmäesittelyjä, TRE®- ohjausta tai tanssi-liiketerapiatyöpajoja (voi sisältää myös TRE®-ohjauksen)

Asta Lehtimäki on ACC:n psykoterapiatason akkreditoima.
Hän on Suomen Tanssiterapiayhdistys ry:n jäsen ja sitoutunut tanssi-liiketerapeuttien eettisiin ohjeistuksiin (www.tanssiterapia.net).
Asta valmistuu StoRy:n hyväksymästä Ratkaisukeskeinen työnohjaaja -koulutuksesta 2021.

Tanssi-liiketerapia kuuluu luoviin taideterapioihin ja on erinomainen kuntoutus- ja hoitomuoto.

TRE® on helposti omaksuttava fysiologinen harjoitus, jossa lasketaan hermostollista ylivireystilaa kevyellä lihastärinällä. Menetelmä opetellaan ohjatusti ja otetaan sitten omaan käyttöön. TRE-harjoitus sopii työhyvinvoinnin tukemiseen, mutta myös trauman aiheuttamien oireiden helpottamiseen terapiasuhteen sisällä.

Työnohjaus on lakisääteistä ohjaus- ja auttamistyötä ammatillisen hyvinvoinnin, työssä jaksamisen, työssä oppimisen ja muutoksista selviämisen tueksi.

 • toiveen mukaan keskusteluun yhdistetään mm. liike, taide, musiikki, rukous
 • voidaan vaikuttaa mielen ja kehon tasapainottamiseen
 • lisätään omanarvontuntoa ja luottamusta omaan kehoon
 • yksilö- tai ryhmämuotoista
 • lyhyt- tai pitkäkestoista

Tanssi-liiketerapeutti yhdistää niin terapiassa kuin työnohjauksessakin perinteisiin keskustelutekniikoihin erilaisia keho-mieliharjoituksia. Harjoituksia voi tehdä vähäeleisesti tai oman kunnon mukaan, mielikuvaharjoitteina, istuen, maaten tai tanssien. Halutessaan saa käyttää voimaa ja hikikin voi tulla.

Työskentelyssä keskitytään hahmottamiseen ja hyväksymiseen, kehon ja mielen yhteyden vahvistumiseen hyvinvoinnin edistämiseksi, kontaktin, kommunikaation ja vuorovaikutuksen tutkimiseen sekä identiteetin, omanarvontunnon ja minäkuvan selkiytymiseen.

Tanssi-liiketerapia ei ole KELA-korvattavaa, mutta sitä puoltavat mm. masennuksen hoidossa sekä kansalliset että kansainväliset tutkimukset. Lue lisää: Tanssi-liiketerapia vähentää masennusoireita

Ajankohtaista:
Syksyllä 2021 alkaa tanssi-liiketerapeuttinen
ryhmäinterventio masennuksen hoitoon. Ryhmä kokoontuu 14.9.-25.11.2021 välisenä aikana tiistaisin ja torstaisin klo 16.15-17.45

Osallistuminen ei vaadi liiketaitoja. Ryhmä on suljettu, ja siihen haetaan vapaamuotoisella sähköpostilla. Osallistujat valitaan soveltuvuushaastattelussa. Ryhmän hinta 23 €/tapaaminen (alennettu 19 €/tapaaminen). Ohjaajina tanssi-liiketerapeutti Asta Lehtimäki ja tanssi-liiketerapiaharjoittelija Raija Jaakkola (psy.FT). Lisätiedot ja hakemukset: asta.lehtimaki@tnnky.fi

Lisätiedot ja hakemukset: asta.lehtimaki[ät]tnnky.fi

HINNAT

Yksilöterapian hinnat:

 • 75 € / 1 h tapaaminen, 90 € / 1,5-2 h
 • Pitkäkestoinen (yli 20 krt) tanssi-liiketerapia 66 € / tapaaminen
 • TRE®-yksilöohjaus 75 € / tapaaminen

Työnohjausharjoittelun hinnat:

 • 66 € / 1 h, 75 € 1,5 h tapaaminen
 • 155 € / ryhmätapaaminen 3-5 hlö

Ryhmien hinnat sopimuksen mukaan esim.:

 • Keho-mieli luento ja toiminnallisia menetelmiä 350 €, TRE®- esittely pienryhmälle 180 € / 1-1,5 h tai Tanssi-liiketerapeuttinen työpaja (voi sisältää myös TRE®-ohjauksen) 250 € / 1-1,5 h

Ryhmien tapaamiset voidaan järjestää joko asiakkaan omissa tiloissa tai GL Salongilla, jossa on tarvittavat välineet.

Yhteystiedot:

Asta Lehtimäki
tanssi-liiketerapeutti (ERI, ACC), TRE®-ohjaaja
asta.lehtimaki[ät]tnnky.fi
p. 040 577 1846