Itu-perhetyöstä

Itu-perhetyön tavoitteena on edistää ja ylläpitää haastavassa elämäntilanteessa olevien äitien ja
lasten hyvinvointia, toimintakykyä, elämänhallintaa ja arjessa selviytymistä vertaistuen, verkostotuen ja yksilötuen kautta. Toiminnan keskeisen osan muodostaa matalan kynnyksen monipuolinen, avoin ja maksuton ryhmätoiminta. 

Ryhmissä tuntee aina itsensä paremmaksi äidiksi.

Ihana kun on Itukahvila.

Täällä voi lössähtää.

Toivon, että toiminta jatkuu monta sukupolvea, mahdollisimman kauan.

HYGIENIA JA TURVALLISUUSOHJEET 

Kädet pestään aina heti ryhmätilaan tultaessa sekä ennen syömistä saippualla. Käsidesiä on myös tarjolla eri pisteissä ja sitä suositellaan käytettäväksi. Ryhmiin saa tulla edelleen ainoastaan täysin terveenä! Ohjeistusta päivitetään tarpeen mukaan (02/2023).

KÄYNTI RYHMÄTILOIHIN

Käyntiosoiteemme on Hämeenpuisto 14 F, 2. krs. Ryhmätiloina toimivat Pieni puistosali (ruokailut) ja Iso Puistosali, missä toteutuu pääosa kaikesta ryhmätoiminnasta. Kulku vaunujen kanssa tapahtuu tulemalla Satakunnankatu 31 sisäpihalle Kisahallin kyltin alta. Sisäpihalla käännös heti vasemmalle ja pihan perällä vasemman puoleinen ovi johtaa rappukäytävään, jossa vaunurampit johtavat hissille. Sisään tullessa kannattaa peruuttaa selkä kohti menosuuntaa päin, näin saat vaunut/rattaat pysymään parhaiten tasapainossa vaunurampeissa. Soita ryhmänohjaajia tarvittaessa avuksesi, tulemme opastamaan ja auttamaan ensikertalaisia. Puistosalin eteisessä vaunut sijoitellaan siten, että ensimmäisenä tilaan tulevat vaunut parkkeerataan käytävän päähän eli lähimmäksi wc-tiloja ja seuraavat sisään tulevat vaunut käytävän molemmin puolin kivilaatoitukselle.

♥ Ryhmätoiminta tarjoaa tukea vanhemmuuteen ja voimavaroja omaan jaksamiseen, kohtaamisia koko perheelle ♥

SYKSY 2023

Lataa tästä Itu-perhetyön syksyn 2023 esite (PDF)   (Täällä kaikkien ryhmien tarkat kokoontumispäivämäärät).

AVOIMET RYHMÄT:

Maanantaina klo 10 – 13 Avoin perhekahvila  / Anne ja Kaisa.  ALKAEN MA 21.8.2023 (4.12 asti, ma 11.12 klo 17-19 Kaikille avoin puurojuhla)

klo 10 Aamupala (puuro, leipä, kahvi/tee), maksuton.

klo 11 Muskarihetki, jonka jälkeen äitien vapaaehtoinen keskustelupiiri leikkien lomassa.

Keskiviikkona klo 17 – 19 Avoin iltaryhmä yksinhuoltajaperheille / Anne ja Kaisa. Kokoontumisillat 23.8, 20.9, 25.10 ja 15.11.

Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa ja yhteisen illan sisältöä suunnitellaan perheiden asiakaspalautteissa antamien toiveiden mukaan. Erityisruokavalioiden ilmoittaminen edellispäivänä TIISTAINA klo 16 mennessä Kaisalle (tekstarilla tai whatsapilla). Jos tulet ryhmään Hämeenpuiston kierreportaita pitkin, niin huomioithan, että alaovi sulkeutuu klo17. Tämän jälkeen soita seinässä olevasta summerista ”Puistosali”. Ongelmatilanteissa soita ohjaajalle.

Torstaina klo 10 – 13 Avoin kahvila yksinhuoltaperheille / Outi, Anne ja Kaisa. ALKAEN TO 24.8.2023 (14.12 asti.)

Lataa tästä yh-kahvilan ohjelma syyskaudelle 2023 (muutokset mahdollisia).

      Tervetuloa mukaan kaikki tutut ja uudet yh-vanhemmat! Yh-kahvilan ohjelmarunko on pääsääntöisesti seuraavanlainen:

klo 10 Aamukahvit (leipä, kahvi/tee), maksuton.

klo 10.15-11 Päivän teema (keskustelu, vierailija, ohjattu toiminta, vapaata kohtaamista tms).

klo 11 Muskarihetki

n.klo 11.30 Lounas, maksuton.

HUOM: Jos sinulla on erityisruokavalio tai haluat alle 1-vuotiaalle vauvallesi torstain yh-kahvilassa lounaaksi suolatonta keitettyä juuresta/vihannesta, niin ilmoita siitä joka viikko erikseen viimeistään TIISTAINA klo16 mennessä viestillä Kaisalle (tekstari tai whatsapp). Tähän mennessä ilmoitetut ruokavaliot ilmoitetaan keittiötyöntekijälle ja huomioidaan torstain lounaalla. Jos et ehdi/muista ilmoittaa rv:ta ajoissa, niin voit silti tulla mukaan kahvilaan ja ottaa oman erityisruokavaliolounaan mukaan ja lämmittää sen mikrossa!

SULJETUT RYHMÄT:

Tiistaina klo 11.30 – 14.30 Kehto-ryhmä (ryhmä täynnä). Lisätietoja: Anne tai Marjo  ALKAEN 22.8.2023

Keskiviikko klo 11 – 13 Kehto-ryhmän jatkoryhmä (ryhmä täynnä). Lisätietoja Anne tai Kaisa.

Keskiviikkona klo 13 – 15 Masu-kahvila yhteistyössä Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa.

SYKSYN 2023 UUSI RYHMÄ alkaa ke 30.8.2023. Masu-kahvilassa tapaamisia on yhteensä kahdeksan kertaa aina kahden viikon välein. Ryhmä tarjoaa vertaistukea erityisesti yksin lasta odottaville tai muuten hankalassa elämäntilanteessa oleville odottajille, jotka hyötyvät pienen ryhmän antamasta tuesta äitiyteen ja vanhemmuuteen ♥ Lämpimästi tervetuloa mukaan! Ilmoittautumisen yhteydessä kysymme lasketun aikasi, mahdollisen erityisruokavaliosi ryhmän alussa tarjoiltavaa välipalaa varten ja voit kertoa itse sen verran elämäntilanteestasi kuin koet hyväksi. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Anne tai Marjo. ♥ Lataa tästä syksyn 2023 Masu-kahvilan esite.

ITU-PERHETYÖN INFORYHMÄ ASIAKASPERHEILLE (WhatsApp)

Sinä Itu-perhetyön ryhmissä kävijä ja toimintoihin osallistuva perhe -> Kun tulet mukaan toimintaan, niin voit halutessasi liittyä mukaan Itu-perhetyön WhatsApp-ryhmään. Tänne ryhmään me ohjaajat välitämme tietoa ryhmien sisällöstä, ilmoitamme muutoksista tai annamme tarkentavia ohjeistuksia. Voit liittyä mukaan ilmoittamalla asiasta ryhmätapaamisessa jollekin ohjaajalle. Otamme inforyhmään vain henkilöitä, jotka olemme tavanneet ryhmätominnassa kasvotusten.

Yleistiedotusta voit seurata tältä nettisivuilta, päivitämme myös Itu-perhetyön sivuja Facebookissa ja Instagramissa->

Siirry tästä Itu-perhetyön Facebook-profiiliin >>

Täältä löydät meidän Instagram-tilin @ituperhetyo

ITU-PERHETYÖN YHTEISTYÖKUMPPANI TAI SIDOSRYHMIIN KUULUVA TYÖNTEKIJÄ

Haluaisitko liittyä Itu-perhetyön sidosryhmien tiedotukseen keskittyvälle sähköpostilistalle? Lähetämme muutaman kerran vuodessa sähköpostia, mistä löytyy tuoreimmat perhetyön kuulumiset, ajankohtaiset ryhmäesitteet ja vuosittain suoritamme myös palautekyselyn sidosryhmillemme. Mikäli vastasit myöntävästi, niin ota yhteyttä Kaisaan -> lisäämme sinut tiedotuslistallemme (yhteystiedot alla). Lataa tästä Itu-perhetyön tuoren kuulumiskirje (Kevät 2023).

Tiedustelut:

Perhetyön ohjaaja Anne Ali-Löytty / anne.ali-loytty@tnnky.fi / p. 044 784 2377

Perhetyön ohjaaja Kaisa Koponen / kaisa.koponen@tnnky.fi / p. 044 774 0001

Perhetyön ohjaaja Marjo Saarinen / marjo.saarinen@tnnky.fi / p. 044 901 9345  ( ti-ke )

OPINTOIHIN LIITTYVÄT HARJOITTELU / TYÖSSÄOPPIMISPAIKKATIEDUSTELUT

Jos olet kiinnostunut tekemään opintoihisi liittyvän harjoittelujakson Itu-perhetyössä niin ota yhteyttä suoraan harjoittelusopimuksista vastaavaan toiminnanjohtajaan / Annamari Herranen p.050 307 4078 / annamari.herranen@tnnky.fi  Kerrothan yhteydenoton yhteydessä myös kuinka pitkästä harjoittelusta on kyse, montako viikkotuntia työssäoppiminen edellyttää ryhmä- tai asiakastoimintaan osallistumista ja harjoittelun tavoitteet, niin voimme parhaiten arvioida, jos voimme tarjota työssäoppimispaikan Tampereen NNKY:ltä, kiitos!

Itu-perhetyössä harjoittelijoita on voitu ottaa mukaan avoimeen ryhmätoimintaan eli viikottain kokoontuviin maanantain avoimeen perhekahvilaan ja torstaisin kokoontuvaan yh-kahvilaan sekä kerran kuukaudessa kokoontuvaan yh-perheiden iltaryhmään!

Itu-perhetyön toimintaa tukevat: Veikkaus, Tampereen kaupunki ja Tunkelon säätiö

Lue lisää: