Tukea seksiaddiktien läheisille

In English

Tampereen NNKY:n valtakunnallinen Salvia-hanke tarjoaa yksilötukea ja kehittää tukimuotoja seksiaddiktien läheisille ja erityisesti heidän puolisoilleen. Salvia-hankkeen tavoitteena on myös lisätä tietoa addiktoituneesta seksikäyttäytymisestä ja sen vaikutuksista läheisiin (erityisesti parisuhteeseen ja perheeseen) koulutuksen, tiedottamisen ja neuvonnan kautta.

 

Läheinen voi olla kuka tahansa seksiriippuvaisen ihmisen läheisyydessä ja perhepiirissä elävä henkilö, joka kokee tilanteen kuormittavaksi. Lue lisää Kumppanille ja läheiselle -sivulta.  Salvia-hankkeessa voit saada tukea yksilöllisesti ja/tai vertaisryhmässä. 

Seksiriippuvuudesta voit lukea lisää täältä.

AJANKOHTAISTA

Radio Suomi Tampereen Maria Salovaara haastatteli Kirsi Paulinia, teemana Salvia-hanke ja seksiaddiktio. Kuuntele haastattelu tästä linkistä Yle Areenasta.

YKSILÖTUKEA

Kun läheisesi seksi- tai pornoriippuvuus kuormittaa perheesi tilannetta tai sinua yksilöllisesti tai epäilet, että sellaisesta voisi olla kyse, voit saada apua ja tukea. Salvia-hankkeessa tuemme sinua asiantuntevalla ymmärryksellä ja kunnioituksella kokemaasi kohtaan. Yksilötuki on kriisitilanteen vakauttamista, kuuntelua, keskustelua, tunteiden ja kokemusten prosessointia, yhdessä pohtimista sekä tiedon saamista seksiaddiktiosta. Saat myös konkreettisia neuvoja, miten voit parantaa hyvinvointiasi elämääsi kuormittavassa tilanteessa. Voit saada tukea suomeksi tai englanniksi ja halutessasi nimettömänä. Palvelu on maksutonta.

Ota yhteyttä sinulle parhaiten sopivalla tavalla:

 • Puhelimitse: 044 088 8252, arkisin klo 12.00 – 15.00 (ei keskiviikkona). Jos hankkeen työntekijä ei pääse vastaamaan, hän soittaa sinulle takaisin heti, kun mahdollista. Voit laittaa myös soittopyynnön tekstiviestinä.
 • Chatilla keskiviikkoisin klo 13.00 – 15.00 (Chat kesätauolla, avoinna 31.7. alkaen)
 • Sähköpostitse: kirsi.paulin[ät]tnnky.fi
 • Yhteydenottolomakkeella, joka löytyy tämän sivun alalaidasta.
 • Henkilökohtaisia tapaamisia sopimuksen mukaan Tampereella (Tampereen NNKY, Hämeenpuisto 14 F) ja Helsingissä (Lapinlahdenkatu 25)

VERTAISTUKEA

Vertaisryhmät seksiaddiktien kumppaneille kokoontuvat Tampereella ja Helsingissä.
Tampereen ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 18-20. Kevään 2020 ryhmä alkaa, kun ilmoittautuneita on vähintään 4.
Helsingin ryhmä: Ajankohtaiset tiedot hankevastaavalta. 

 • Ryhmät kokoontuvat 10 – 12 kertaa
 • Suljetussa ryhmässä jaetaan kokemuksia ja tunteita sekä saadaan tietoa seksiriippuvuudesta
 • Ryhmän toiminnan perusta on turvallisuus ja luottamuksellisuus
 • Ryhmäkäynnit ovat maksuttomia
 • Ilmoittaudu mukaan puhelimitse tai sähköpostitse
 • Ryhmiin tulijat haastatellaan ryhmän soveltuvuuden varmistamiseksi
 • Pilottiryhmissä tuen ohella osallistujilla on mahdollisuus olla kehittämässä seksiaddiktien läheisten ryhmätoimintaa mm. palautteiden avulla

AMMATTILAISET JA MEDIA 

Hankkeen yksi tavoite on lisätä tietoa seksiriippuvuudesta ja ymmärrystä sen vaikutuksista kumppaneihin ja sitä kautta perhe-elämään. Jaettu tieto perustuu seksiaddiktio-kirjallisuuteen, viimeaikaisiin tutkimuksiin ja kokemustietoon.

Median yhteydenotot hankevastaava Kirsi Pauliniin (yhteystiedot alla).

Voitte pyytää hankevastaavaa työpaikallenne pitämään luennon (1-3 tuntia) aiheesta tai lyhyemmän alustuksen keskustelun pohjaksi. Myös pidemmät luennot ovat sovitusti mahdollisia. Koulutukset ovat maksuttomia.

Lue lisää STEAn tukemasta Salvia-hankkeesta.

Ota yhteyttä:

Hankevastaava Kirsi Paulin
Tampereen NNKY
044 088 8252
kirsi.paulin[ät]tnnky.fi

Tampereen toimipiste:
Tampereen NNKY
Hämeenpuisto 14 F
33210 Tampere

Helsingin toimipiste:
Lapinlahdenkatu 25

 

Haluatko, että sinuun otetaan yhteyttä? Haluatko antaa palautetta?

Jätä tähän viesti ja yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit ottaa yhteyttä tai antaa palautetta myös nimettömänä. HUOM! Jos et jätä yhteystietojasi, emme voi vastata viestiisi.

Lue lisää:

 

 

 

Salvia-hanketta tukevat STEA ja Suomen NNKY-liitto.