Ohjaajaksi


Tulevat Gospel-lattarit™️ -ohjaajakoulutukset:

30.8.–1.9.2024 Gospel-lattarit™ -leiri ja -ohjaajakoulutus, Vivamo Lohja

2.–3.11.2024 Gospel-lattarit™ –ohjaajakoulutus, Tampere

Tunnetko sinä kutsua gospel-liikuntaohjaajaksi?

Gospel-lattarit™ on Tampereen NNKY:n v. 2007 aloitettu kristillinen tanssitreeni. Gospel-lattareiden tavoite on olla matalan kynnyksen toimintaa sekä liikunnallisesti että hengellisesti; mukaan voi tulla, vaikka ei muuten liikkuisi / kävisi seurakunnan toiminnassa. Koulutamme Tampereella uusia vertaisohjaajia viemään Gospel-lattareita omalle paikkakunnalleen.

Jotta liikuntatuntiemme laatu pysyisi tasaisena, tarvitset Gospel-lattarit™ -lisenssin ohjaamiseen. Lisenssin hinta on edullinen: Vuonna 2023 harjoittelu- ja apuohjaajalisenssi yksityishenkilön maksamana 55 €/aktiivinen kausi ja organisaatiolta (esim. seurakunta tai järjestö) 70 €/aktiivinen kausi. Pääohjaajalisenssin hinta on yksityishenkilöltä 105€/aktiivinen kausi ja organisaatiolta 135 €/aktiivinen kausi.

Ohjaamiskykynsä ja sopivan asenteensa osoittanut ohjaaja voi saada harjoituslisenssin ensimmäisen ohjaajakoulutuksensa päätteeksi. Pääohjaajalisenssin voi saada ohjaamiskykynsä ja sopivan asenteensa osoittanut henkilö, käytyään vähintään kaksi ohjaajakoulutusta tai yhden ohjaajakoulutuksen ja yhden GL-leirin. Lisenssin saatuasi voit käyttää Gospel-lattarit™, Gospel-lattarit™ Special, gospel-lattarijumppa ja GL Keho -liikuntakonseptimalleja oman tuntisi pitämiseen. Aktiivinen ohjaustyö edellyttää säännöllistä ohjaajakoulutuksissa käymistä (kaksi koulutusta vuodessa).

Lisenssin ostaneille tarjoamme monipuoliset koreografiamateriaalit videoina sekä ohjeita ohjaamiseen, tekniikkaan, apua musiikkihankintoihin ja rohkaisevan ohjaajien Facebook-yhteisön. Lisäksi lisenssillä toimiva gospel-liikuntaohjaaja saa alennuksia NNKY:n ohjaajakoulutuksesta ja Tampereen GL-leireistä sekä mahdollisuuden edulliseen majoitukseen Tampereen toiminnan yhteydessä. Gospel-liikunta on pääasiassa maksullista toimintaa ja gospel-liikuntaohjaajat ansaitsevat sopivan palkkion ohjaustyöstään.

Matka Gospel-lattariohjaajaksi?

Jokaisen matka on omannäköinen. Ohjaajakoulutuksiin saa tulla mukaan myös epävarmana ja kyselevänä. Paras lähtökohta ohjaamiseen on liikuntatausta, joko oman edistyneen harrastuksen tai työn kautta. Tärkein ominaisuus gospel-liikunnanohjaajaksi haluavalle on kuitenkin oikea asenne! Ohjaajalta edellytämme rakkautta liikkumiseen, kykyä omaksua tekniikkaa ja kehittyä tanssillisesti sekä halua opitun taidon ja Jumalan hyväksyvän rakkauden jakamiseen. Gospel-liikuntatunnilla ohjaaja ei ole diivailemassa omalla taidollaan, vaan madaltamassa kynnystä liikkumiseen ja itsensä ylittämiseen oman esimerkin kautta. Toisin kuin tavallisen tanssi- tai jumppatunnin ohjaamisessa, gospel-liikuntaohjaajan yksi kiinteä tehtävä on alku- ja loppurukous. Tehtävään tarvitset halua palvella ja kuunnella.

Gospel-lattareiden monipuolisuus

Gospel-lattarit on työväline, jota voi hyödyntää monenlaisissa tilanteissa seurakunnassa. Viikoittain kokoontuva ryhmä on se perusjuttu, mitä voidaan tehdä (ja siinä myös omat taidot kehittyvät nopeimmin), mutta on paljon muutakin, millä voi hyvin maustaa seurakuntatyötä, tässä esimerkkejä jo toteutuneista tanssi– ja liikuntamuodoista:

 • ikääntyneille taukojumppana puoleen tempoon ohjattuna
 • huonojalkaisille tai pyörätuolissa istuville voi ohjata käsien ja ylävartalon liikkeitä
 • lapsille ja nuorille voi leireillä tai kerhoissa ohjata leikin varjolla tanssiliikuntaa tai liikunnallisia hartaushetkiä
 • Kuorolaisia voi vapauttaa kehollisesti hengittämään ja liikkumaan jonkin esitettäessä jotain rytmikästä laulua, tai ihan vaan ääntä ja kehoa avatessa voikin siinä sivussa ohjata vaikka helppoja liikkeitä.  
 • äiti-vauva -ryhmät ja äiti-taapero -ryhmät on myös mahdollisia
 • Taukoliikuntaa eri tilaisuuksiin

Toiminnan taustaksi kannattaa etsiä joko paikallisseurakunnan ja/tai kristillisen yhteisön tuki (esim. paikallinen NNKY). Tärkeintä on rukoilla kutsun ja toiminnan alkamisen puolesta, koska mihin Jumala kutsuu, siihen hän myös ihmeellisesti varustaa! Jokainen ohjaamista harkitseva voi osallistua ohjaaja-koulutukseen, missä käydään läpi Gospel-lattareiden, tanssilajien ja ohjaamisen perusteita.

Ohjaajakoulutuksemme ovat laadukkaita. Sen sijaan, että tahkoaisimme pelkkiä koreografioita, sukellamme liikekielen ja askeltekniikoiden hiomiseen sekä ohjaamisen opetteluun. Vuoden koulutuksissa kehitysalueet ja tuntien sisältö vaihtelevat. Seuraamme kunkin ohjaajakokelaan kehitystä hänen omista lähtökohdistaan käsin.

Gospel-lattarit™-pääkouluttajat Piialiina Helminen ja Virpi Nyman tarjoavat pitkällisen teoreettisen ja käytännön osaamisensa gospel-liikuntaohjaajien käyttöön. Edistyneiden koulutuksessa treenaamme tavoitteellisesti latinalaistansseista myös haastavimpia. Kanssamme sinulla on mahdollisuus todella kehittyä ja vuosien saatossa tulla erinomaiseksi ja rakastetuksi liikuntaohjaajaksi.

Yleistä tietoa ohjaajakoulutuksista:

 • Aloittavat ja vähän ohjanneet ohjaajat käyvät kaksi kertaa vuodessa koulutuksessa (niin säilyttää lisenssin).
  Kun säännöllistä ohjauskokemusta on takana kaksi vuotta, riittää yksikin koulutus vuodessa plus jokin täydentävä tehtävä.
 • Ohjaajakoulutuksiin osallistumalla voi saada ensimmäisessä vaiheessa harjoittelulisenssin, mikäli pääkouluttajien mielestä taito on riittävä (kausimaksu organisaatiolta 70 euroa/ohjaaja, syyskausi ja kevätkausi erikseen). Tällöin ohjaaja pääsee käsiksi meidän erilaisiin videoihin ja ohjeisiin (eli pääsee harjoittelemaan niiden avulla) ja hän voi pitää lyhyitä (noin 15 min) gospel-lattariohjauksia. Voi esim. olla tapahtumia tai tilanteita, joihin voi sisällyttää tällaisia pieniä tanssihetkiä, ja samalla markkinoida myöhemmin alkavaa viikoittain kokoontuvaa ryhmää. 
 • Kun käytynä on kaksi ohjaajakoulutusta ja mikäli pääkouluttajat katsovat, että taitotaso on riittävä, voi ohjaaja saada pääohjaajalisenssin (kausimaksu 135 euroa organisaatiolta), jolloin hän voi itsenäisesti pitää kokonaisia gospel-lattaritunteja
 • Huom. gospel-lattaritunneista osallistujille on hyvä olla osallistumismaksu (vaikka pienikin, kuten 5 e / kerta). Tämä kuuluu gospel-lattareiden toiminna konseptiin monista eri syistä, joista puhumme ohjaajakoulutuksissa.

Tampereen ohjaajakoulutuksissa itse kukin hommaa oman majoituksen ja ostaa ruokansa.

Kun ollaan Vivamossa, hintaan lasketaan täysihoito sekä osallistumismaksu (itse opetussisältö).

Koulutusviikonlopun aikana saa tanssia ihan reilusti, lauantaina ehkä noin 5-6 tuntia (plus muuta siihen päälle) ja sunnuntainakin useampi tunti. Sen jälkeen on fyysisesti väsynyt, mutta mieleltään virkistynyt ja paljon uusia eväitä saanut.

Tampereen ohjaajakoulutusten hintoja:
La-su -koulutuksen/leirin hinta vuonna 2024 on 140 €, pe-su -koulutuksen/leirin 174 €.
Lisenssillä hinta on 119 € / 147 €. Hinta sisältää ohjelman ja kahvit, teet ja pikkupurtavat läpi ohjaajakoulutuksen. Hinta ei sisällä majoitusta eikä lämpimiä aterioita. Ilmoittautumiset sitovia, peruutukset viimeistään 10 arkipäivää ennen tapahtumaa, paitsi selkeissä sairaustapauksissa (lääkärintodistus). Tätä myöhemmin tapahtuneista peruutuksista peritään koko tapahtuman osallistumismaksu.

Leirikalenteriin


Lisätietoja voit kysyä:

Gospel-liikuntatyön koordinaattori
p. 044 784 7088
gospelliikunta(at)tnnky.fi