Sofian Pysäkki

Monikulttuurinen Sofian Pysäkki

Suomen kielen ja kulttuurin opetusryhmät – Finnish language course for foreigners

Tule oppimaan suomen kieltä ja kulttuuria! – Welcome to learn finnish language and culture!

Aamupäiväryhmä ma – pe klo 9 – 11.45
Iltapäiväryhmä ma – pe klo 12.15 – 15
Siskolikan koulutustilat, käyntiosoite Satakunnankatu 31 B, 3. krs (Huom: käynti sisäpihan kautta)

Syksyn 2019 kurssi 14.8. – 21.12. (syysloma 14. – 18.10.)
Ryhmien taso: Hitaasti etenevä ryhmä, ummikko – A1.1. Tervetuloa myös luku- ja kirjoitustaitoa harjoittelevat opiskelijat!
Kurssimaksu opiskelijalle 185 euroa /kk

Puhelinaika / Enquiries by phone: ma – pe klo 10 – 10.30, 11.45 – 12.15
Eija Kepsu, p. (03) 254 4054 tai 050 995 7696

Tiedustelut muina aikoina / By email: eija.kepsu[ät]tnnky.fi

Sofian pysäkin kursseilla maahanmuuttajat opiskelevat suomen kieltä ja kulttuuria viitenä päivänä viikossa: lähiopiskeluna kolme tuntia päivässä sekä etäopiskeluna viisi tuntia viikossa. Tämän lisäksi tuetaan muutoinkin maahanmuuttajien kotoutumista ja psykofyysistä hyvinvointia. Opiskelu on kotoutumisen edistämisestä annetun lain mukaista ns. omaehtoista opiskelua tai muuta opiskelua. Tavoitteena on ryhmän lähtötasosta riippuen EVK:n A.1. mukainen taitotaso.

Opetus on hidastempoista ja se perustuu pääosin toiminnallisuuteen ja puheharjoituksiin. Ryhmässä monet vasta harjoittelevat lukemaan ja kirjoittamaan. Tavoitteena on ohjata opiskelijoita arjen hallintaan uudessa kulttuuriympäristössä, terveellisiin elämäntapoihin sekä harrastusten pariin. Opiskelijoille annetaan myös asiakasohjausta. Tärkeä osa opiskelua ovat opintokäynnit suomalaisiin kulttuurikohteisiin ja instituutioihin.

Vuodessa järjestetään kevät- ja syyskurssi (5 kk ja 4,5 kk). Kursseille on jatkuva haku ja kursseilta voi myös siirtyä joustavasti muualle. Koulutuksessa käytetään soveltuvin osin Opetushallituksen opetusohjelmaa.