Sofian pysäkki

Monikulttuurinen Sofian pysäkki

Suomen kielen ja kulttuurin opetusryhmät

Tule oppimaan suomen kieltä ja kulttuuria!

Aamupäiväryhmä ma – pe klo 9 – 11.45
Iltapäiväryhmä ma – pe klo 12.15 – 15
Siskolikan koulutustilat, käyntiosoite Satakunnankatu 31 B, 3. krs. Ovisummerissa lukee Sofian pysäkki.

Syksyn kurssi 11.8 – 21.12.2021. Syysloma 18. – 24.10.
Ilmoittautuminen 4.6. mennessä. Vapaita paikkoja voi kysellä kurssin alettua.
Ryhmien taso:
Ryhmät on suunnattu luku- ja kirjoitustaidon oppijoille. Hitaasti etenevien ryhmien suullinen lähtötaso on joustavasti 0 – A1.1.Kurssimaksu opiskelijalle 220 euroa / kk.

HUOM! Puhelimeen ja sähköpostiin ei vastata kesäaikaan! Palaathan asiaan 9.8. alkaen.

Puhelinaika / Enquiries by phone: arkisin klo 8-9 ja 15-15.45
Eija Kepsu, p. 050 995 7696

Tiedustelut muina aikoina / By email: eija.kepsu[ät]tnnky.fi

Sofian pysäkin kursseilla maahanmuuttajat opiskelevat suomen kieltä ja kulttuuria viitenä päivänä viikossa: lähiopiskeluna kolme tuntia päivässä sekä etäopiskeluna viisi tuntia viikossa. Tämän lisäksi tuetaan muutoinkin maahanmuuttajien kotoutumista ja psykofyysistä hyvinvointia. Opiskelu on kotoutumisen edistämisestä annetun lain mukaista ns. omaehtoista opiskelua tai muuta opiskelua. Tavoitteena on ryhmän lähtötasosta riippuen EVK:n A.1.1 – A1.3 mukainen taitotaso.

Opetus on hidastempoista ja se perustuu pääosin toiminnallisuuteen ja puheharjoituksiin. Ryhmässä monet vasta harjoittelevat lukemaan ja kirjoittamaan. Tavoitteena on ohjata opiskelijoita arjen hallintaan uudessa kulttuuriympäristössä, terveellisiin elämäntapoihin sekä harrastusten pariin. Opiskelijoille annetaan myös asiakasohjausta. Tärkeä osa opiskelua ovat opintokäynnit suomalaisiin kulttuurikohteisiin ja instituutioihin.

Vuodessa järjestetään kevät- ja syyskurssi (5 kk ja 4,5 kk). Kursseille on jatkuva haku ja kursseilta voi myös siirtyä joustavasti muualle. Koulutuksessa käytetään soveltuvin osin Opetushallituksen opetusohjelmaa.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Agricola-opintokeskuksen kanssa.