Äidikepalvelu

AJANKOHTAISTA!
Äidikepalvelun kesä:
Äidikepalvelun välityspuhelin ja sähköinen tilaus ovat kesätauolla 29.6.-9.8.2020. Puheluihin ja viesteihin vastataan taas maanantaista 10.8. alkaen arkisin klo 9-12. Osa äidikkeistä työskentelee kesälläkin, eli ennen taukoa sovitut tilaukset hoidetaan myös kesän aikana. Jos joku äidikkeistämme on jo aiemmin käynyt hoitamassa lapsia perheessäsi, voit kysyä häneltä lastenhoitoa myös kesällä.

HUOM! Muut kesän tauot: Äidikepuhelin ei päivystä ke 10.6.-pe 12.6. eikä juhannusviikolla 18.-19.6.

Koronavirukseen liittyen:
Äidikepalvelun lastenhoitajat käyvät toistaiseksi hoitamassa lapsia perheissä tutulla tavalla. Sairaita lapsia tai lapsiryhmiä ei kuitenkaan voida hoitaa. Vanhempiin on pidettävä turvaväli eli äidikkeet eivät esim. kättele tullessaan.
Periaate on: Terve hoitaja voi käydä terveessä perheessä. Jos joku perheessäsi sairastuu hengitystieoireisiin, lastenhoidon voi (ja se pitää!) perua veloituksetta vielä samanakin päivänä. Lastenhoitoa tarjotaan äidikkeiden saatavuuden mukaan.
Käsihygienian tarpeellisuutta on korostettu lastenhoitajillemme entistä enemmän. Huolehdithan sinäkin siitä, että hoitajalle on saatavilla vettä, saippua ja oma käsipyyhe tai riittävästi talouspaperia.

Seuraamme tilannetta ja päivitämme ohjeistuksiamme sen mukaan.

– – –

Luotettavaa lastenhoitoa tilapäiseen tarpeeseen vuodesta 1972!

Tampereen NNKY:n Äidikepalvelu tarjoaa lastenhoitoapua tilapäiseen tarpeeseen. Äidikekurssin käyneet (tai sosiaali- ja kasvatusalan ammattitutkinnon suorittaneet) lastenhoitajat eli äidikkeet käyvät hoitamassa lapsia vaikkapa vanhempien harrastusten, hengähdystaukojen tai tukiryhmien ajan. Äidikkeitä voi tilata myös hoitamaan usean perheen lapsia esim. parisuhde- ja perhetapahtumiin tai tapaamisten ja kurssien ajaksi. Äidikkeet hoitavat lapsia arkisin ja viikonloppuisin, päivä- ja ilta-aikaan. Äidikkeillä ei ole mukanaan leluja tai pelejä, he leikittävät lapsia perheen tai hoitopaikan leikkikaluilla.

HELPPOA JA VAIVATONTA:

1.) Tilaa hoitaja sivun alalaidan kaavakkeella tai numerosta 040 586 5045
(ma – pe klo 9 – 12).

2.) Äidikevälittäjä varaa lastenhoitajan ja antaa perheen / ryhmän vastuuhenkilön yhteystiedot lastenhoitajalle. Perhe / ryhmän vastuuhenkilö saa lastenhoitajan yhteystiedot.

3.) Hoitaja tulee perheeseen / muuhun sovittuun paikkaan sovittuna aikana.

4.) Maksa lastenhoitajan antama lasku (yksityishenkilö) tai Äidikepalvelun lähettämä lasku (muu tilaaja tai maksaja). Ei muuta! Välityspalvelu huolehtii työnantajamaksuista.

 

Tilaajalle tiedoksi

  • Tutustumisen jälkeen asiakas ja hoitaja voivat sopia lastenhoitoajoista keskenään. Ensimmäiset yhteydenotot tapahtuvat aina äidikevälittäjän kautta.
  • Hoitajaa on vaikea saada samalle tai seuraavalle päivälle, joten teethän tilauksen hyvissä ajoin!
  • Jos tilaat hoitajan kaavakkeella, äidikevälittäjä ottaa sinuun yhteyttä seuraavan päivystyksen aikana (ma-pe 9-12).
  • Peruutukset suoraan hoitajalle viimeistään sovittua lastenhoitoaikaa edeltävänä päivänä klo 20 mennessä. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme yhden lastenhoitotunnin hinnan. Poikkeuksena sairastapaukset. Mikäli lastenhoito peruuntuu kokonaan ilman ilmoitusta, veloitetaan hoitajan matkakulut sekä sovittu lastenhoitoaika kokonaisuudessaan.

Tarkempi ohjeistus perheille: Äidikepalvelu_ohjeistus perheille
Tarkempi ohjeistus sosiaalitoimelle ja yhdistyksille: Äidikepalvelu_ohjeistus yhteistyötahoille

 

 

KYSY LISÄÄ:
Äidikevälittäjä
Hanna-Kaisa Hartala
p. 040 586 5045 (ma-pe klo 9-12)
aidikepalvelu(at)tnnky.fi

 

 

 

Hinta

  • Hinta yksityiselle tilaajalle on 19 euroa tunnilta. Pyhäkorotus 100%. Äidikkeen matkat maksetaan julkisen liikenteen kertamaksun mukaisesti.
  • Hinta kaupungille, yhdistyksille yms. sekä jälkikäteen laskutettuna on 26 euroa tunnilta. Pyhäkorotus 100 %. Äidikepalvelu hyväksyy myös kaupungin maksusitoumuksia.
  • Lastenhoitajan ja asiakkaan välillä ei liiku rahaa! Äidikkeillä on työsopimus Tampereen NNKY:n kanssa. Asiakas maksaa lastenhoidosta Tampereen NNKY:lle, ja Tampereen NNKY maksaa äidikkeiden palkat sekä hoitaa työnantajamaksut. Toiminta on voittoa tavoittelematonta.

Palvelu on kotitalousvähennyskelpoista.
Lue kotitalousvähennyksestä täältä.
Näin ilmoitat kotitalousvähennyksen.

 

Tilaa lastenhoitaja tällä kaavakkeella
(HUOM! Tilaukset kesätauolla! Seuraavan kerran tilauksia otetaan vastaan 10.8.2020)