Äidikepalvelu

Luotettavaa lastenhoitoa koteihin, organisaatioille ja yhteisöihin jo yli 50 vuoden ajan, vuodesta 1972

Äidikepalvelu päivystää ma-pe klo 9.00–12.00!

– – –

Tampereen NNKY:n Äidikepalvelu tarjoaa lastenhoitoapua tilapäiseen tarpeeseen. Äidikekurssin käyneet (tai sosiaali- ja kasvatusalan ammattitutkinnon suorittaneet) lastenhoitajat eli äidikkeet käyvät hoitamassa lapsia perheiden kotona, tai leikkipuistossa vaikkapa vanhempien harrastusten, hengähdystaukojen tai tukiryhmien ajan. Äidikkeitä voi tilata myös hoitamaan usean perheen lapsia esim. parisuhde- ja perhetapahtumiin tai tapaamisten ja kurssien ajaksi. Äidikkeet hoitavat lapsia arkisin ja viikonloppuisin, päivä- ja ilta-aikaan. Äidikkeillä ei ole mukanaan leluja tai pelejä, he leikittävät lapsia perheen tai hoitopaikan leikkikaluilla.

Periaate on: Terve hoitaja voi käydä terveessä perheessä. Sairaita lapsia ei siis voida hoitaa.
Jos joku perheessäsi sairastuu hengitystieoireisiin tai lapsi on muutoin kipeänä, lastenhoito tulee peruuttaa vielä samanakin päivänä. 

HELPPOA JA VAIVATONTA:

1.) Tilaa hoitaja sivun alalaidan kaavakkeella tai numerosta 040 586 5045
(ma – pe klo 9 – 12).

2.) Äidikepalvelun koordinaattori varaa lastenhoitajan ja antaa perheen / ryhmän vastuuhenkilön yhteystiedot lastenhoitajalle. Perhe / ryhmän vastuuhenkilö saa lastenhoitajan yhteystiedot.

3.) Hoitaja tulee perheeseen / muuhun sovittuun paikkaan sovittuna aikana.

4.) Maksa Äidikepalvelun lähettämä lasku. Ei muuta! Välityspalvelu huolehtii työnantajamaksuista.

Tilaajalle tiedoksi

  • Tutustumisen jälkeen asiakas ja hoitaja voivat sopia lastenhoitoajoista keskenään. Ensimmäiset yhteydenotot tapahtuvat aina äidikepalvelun koordinaattorin kautta.
  • Hoitajaa on vaikea saada samalle tai seuraavalle päivälle, joten teethän tilauksen hyvissä ajoin!
  • Jos tilaat hoitajan kaavakkeella, äidikepalvelun koordinaattori ottaa sinuun yhteyttä seuraavan päivystyksen aikana (ma-pe 9-12).
  • Peruutukset suoraan hoitajalle viimeistään sovittua lastenhoitoaikaa edeltävänä päivänä klo 20 mennessä. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme yhden lastenhoitotunnin hinnan. Poikkeuksena sairastapaukset. Mikäli lastenhoito peruuntuu kokonaan ilman ilmoitusta, veloitetaan hoitajan matkakulut sekä sovittu lastenhoitoaika kokonaisuudessaan.

Tarkempi ohjeistus perheille: Äidikepalvelusta perheille
Tarkempi ohjeistus sosiaalitoimelle ja yhdistyksille: Äidikepalvelusta yhteistyötahoille

Omavalvontasuunnitelma on myös kaikkien luettavissa.

Äidikepalveluun voi ostaa myös lahjakortin!
Lastenhoitolahjakortin hinta on yksityishenkilölle 19€/h + hoitajan matkakulut (Tampereen alueella 7€). Jos haluaa lahjakortin postitettuna, lisäksi tulee postituslisä 2€. Sähköpostiin lahjakortti toimitetaan ilman lisämaksua. Esim. 2 tunnin lastenhoitolahjakortin hinta on 45€ sähköpostiin toimitettuna.
Tilaukset sähköpostilla aidikepalvelu(at)tnnky.fi tai puh. 040 586 5045 (ma-pe klo 9-12).

KYSY LISÄÄ:
Äidikepalvelun koordinaattori
Eliisa Saarinen
p. 040 586 5045 (ma-pe klo 9-12)
aidikepalvelu(at)tnnky.fi                 

Lastenhoidon hinta

  • Hinta yksityiselle tilaajalle on 19 euroa tunnilta. Pyhäkorotus 100%. Äidikkeen matkat maksetaan julkisen liikenteen kertamaksun mukaisesti.
  • Hinta kaupungille, yhdistyksille yms. sekä jälkikäteen laskutettuna on 26 euroa tunnilta. Pyhäkorotus 100 %. Äidikepalvelu hyväksyy myös kaupungin maksusitoumuksia.
  • Hoitaja on mahdollista tilata myös yöksi. Lisähinta klo 22-06 välillä on 7 euroa tunnilta, normaalin tuntitaksan lisäksi.
  • Lastenhoitajan ja asiakkaan välillä ei liiku rahaa! Äidikkeillä on työsopimus Tampereen NNKY:n kanssa. Asiakas maksaa lastenhoidosta Tampereen NNKY:lle, ja Tampereen NNKY maksaa äidikkeiden palkat sekä hoitaa työnantajamaksut. Toiminta on voittoa tavoittelematonta.

Palvelu on kotitalousvähennyskelpoista.
Lue kotitalousvähennyksestä täältä.
Näin ilmoitat kotitalousvähennyksen.

Tilaa lastenhoitaja tällä kaavakkeella. Lastenhoitotilaukset käsitellään arkisin klo 9-12.

Äidikepalvelu päivystää ma-pe klo 9–12, jonka aikana käsittelemme uudet lastenhoitotilaukset.