Äidikepalvelu

AJANKOHTAISTA!
Äidikepalvelun tilauskaavakkeen suhteen oli ongelmia maaliskuun lopussa.
Jos olet lähettänyt tilauksen 18.3. jälkeen, eikä sinuun ole otettu yhteyttä, laitathan sähköpostia aidikepalvelu@tnnky.fi tai soitat äidikevälittäjälle 040 586 5045 (ma – pe klo 9 – 12). Nyt kaavake taas toimii.

Äidikepalveluun voi nyt ostaa lahjakortin!
Lastenhoitolahjakortin hinta on yksityishenkilölle 19€/h + hoitajan matkakulut (Tampereen alueella 7€). Jos haluaa lahjakortin postitettuna, lisäksi tulee postituslisä 2€. Sähköpostiin lahjakortti toimitetaan ilman lisämaksua. Esim. 2 tunnin lastenhoitolahjakortin hinta on 45€ sähköpostiin toimitettuna.
Tilaukset sähköpostilla aidikepalvelu(at)tnnky.fi tai puh. 040 586 5045 (ma-pe klo 9-12).

Koronavirukseen liittyen:
Äidikepalvelun lastenhoitajat käyvät toistaiseksi hoitamassa lapsia perheissä tutulla tavalla. Sairaita lapsia ei kuitenkaan voida hoitaa. Vanhempiin on pidettävä turvaväli eli äidikkeet eivät esim. kättele tullessaan.
Periaate on: Terve hoitaja voi käydä terveessä perheessä. Jos joku perheessäsi sairastuu hengitystieoireisiin, lastenhoidon voi (ja se pitää!) perua veloituksetta vielä samanakin päivänä. Lastenhoitoa tarjotaan äidikkeiden saatavuuden mukaan.
Käsihygienian tarpeellisuutta on korostettu lastenhoitajillemme entistä enemmän. Huolehdithan sinäkin siitä, että hoitajalle on saatavilla vettä, saippuaa ja oma käsipyyhe tai riittävästi talouspaperia.

Seuraamme tilannetta ja päivitämme ohjeistuksiamme sen mukaan.

– – –

Luotettavaa lastenhoitoa tilapäiseen tarpeeseen vuodesta 1972!

Tampereen NNKY:n Äidikepalvelu tarjoaa lastenhoitoapua tilapäiseen tarpeeseen. Äidikekurssin käyneet (tai sosiaali- ja kasvatusalan ammattitutkinnon suorittaneet) lastenhoitajat eli äidikkeet käyvät hoitamassa lapsia vaikkapa vanhempien harrastusten, hengähdystaukojen tai tukiryhmien ajan. Äidikkeitä voi tilata myös hoitamaan usean perheen lapsia esim. parisuhde- ja perhetapahtumiin tai tapaamisten ja kurssien ajaksi. Äidikkeet hoitavat lapsia arkisin ja viikonloppuisin, päivä- ja ilta-aikaan. Äidikkeillä ei ole mukanaan leluja tai pelejä, he leikittävät lapsia perheen tai hoitopaikan leikkikaluilla.

HELPPOA JA VAIVATONTA:

1.) Tilaa hoitaja sivun alalaidan kaavakkeella tai numerosta 040 586 5045
(ma – pe klo 9 – 12).

2.) Äidikevälittäjä varaa lastenhoitajan ja antaa perheen / ryhmän vastuuhenkilön yhteystiedot lastenhoitajalle. Perhe / ryhmän vastuuhenkilö saa lastenhoitajan yhteystiedot.

3.) Hoitaja tulee perheeseen / muuhun sovittuun paikkaan sovittuna aikana.

4.) Maksa lastenhoitajan antama lasku (yksityishenkilö) tai Äidikepalvelun lähettämä lasku (muu tilaaja tai maksaja). Ei muuta! Välityspalvelu huolehtii työnantajamaksuista.

Tilaajalle tiedoksi

  • Tutustumisen jälkeen asiakas ja hoitaja voivat sopia lastenhoitoajoista keskenään. Ensimmäiset yhteydenotot tapahtuvat aina äidikevälittäjän kautta.
  • Hoitajaa on vaikea saada samalle tai seuraavalle päivälle, joten teethän tilauksen hyvissä ajoin!
  • Jos tilaat hoitajan kaavakkeella, äidikevälittäjä ottaa sinuun yhteyttä seuraavan päivystyksen aikana (ma-pe 9-12).
  • Peruutukset suoraan hoitajalle viimeistään sovittua lastenhoitoaikaa edeltävänä päivänä klo 20 mennessä. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme yhden lastenhoitotunnin hinnan. Poikkeuksena sairastapaukset. Mikäli lastenhoito peruuntuu kokonaan ilman ilmoitusta, veloitetaan hoitajan matkakulut sekä sovittu lastenhoitoaika kokonaisuudessaan.

Tarkempi ohjeistus perheille: Äidikepalvelusta perheille
Tarkempi ohjeistus sosiaalitoimelle ja yhdistyksille: Äidikepalvelusta yhteistyötahoille

KYSY LISÄÄ:
Äidikevälittäjä
Anne Ali-Löytty
p. 040 586 5045 (ma-pe klo 9-12)
aidikepalvelu(at)tnnky.fi

Lastenhoidon hinta

  • Hinta yksityiselle tilaajalle on 19 euroa tunnilta. Pyhäkorotus 100%. Äidikkeen matkat maksetaan julkisen liikenteen kertamaksun mukaisesti.
  • Hinta kaupungille, yhdistyksille yms. sekä jälkikäteen laskutettuna on 26 euroa tunnilta. Pyhäkorotus 100 %. Äidikepalvelu hyväksyy myös kaupungin maksusitoumuksia.
  • Lastenhoitajan ja asiakkaan välillä ei liiku rahaa! Äidikkeillä on työsopimus Tampereen NNKY:n kanssa. Asiakas maksaa lastenhoidosta Tampereen NNKY:lle, ja Tampereen NNKY maksaa äidikkeiden palkat sekä hoitaa työnantajamaksut. Toiminta on voittoa tavoittelematonta.

Palvelu on kotitalousvähennyskelpoista.
Lue kotitalousvähennyksestä täältä.
Näin ilmoitat kotitalousvähennyksen.

Tilaa lastenhoitaja tällä kaavakkeella